Video távfelügyelet

Napjainkban már könnyen megoldható, hogy megtudjuk, mi történik otthon, bárhol járunk is éppen a világban. Ehhez egy otthonunkba felszerelt kamerára, internetkapcsolatra, és egy korszerűbb mobiltelefonra van szükség. Ez akár megnyugtató is lehet mindaddig, amíg nem azt látjuk a képeken, hogy valami baj történt otthonunkban.

A videó távfelügyelet több szempontból is előnyös:
• a képek figyelésére nem kell őrszemélyzetet alkalmazni,
• a rögzített képek biztonságosan tárolhatóak a szolgáltató szerverén,
• a diszpécserek intézkedése célzottabb lehet (a képek segítségével nem csupán a riasztórendszer jelzéseire hagyatkozik),
• nagyobb értékek esetén fokozott szintű védelmet biztosít.

Távfelügyeleti szolgáltatás:
A kamera képeit távfelügyeleti központunk fogadja. Fontos tudni, hogy a képek figyelése nem azáltal történik, hogy egy diszpécser folyamatosan nyomon követi, mi történik az objektumban; erre a célra többnyire valamilyen automatizálást alkalmaznak a rendszerben.
A legbiztosabb megoldást az jelenti, ha a videó rendszernek egy riasztórendszer ad indító jelzést. Ilyen esetben a videó kamerák által ellenőrzött területen mozgásérzékelők is telepítésre kerülnek.
Ha valaki belép a védett térbe, a mozgásérzékelők riasztást generálnak, amiről a rendszer automatikusan értesíti a távfelügyeleti központot, és átküldi számára a riasztási időintervallumban rögzített felvétel szakaszt, ami jellemzően a riasztás előtti pár másodpercben, és a riasztás időpontjában keletkezett felvételek.
A felvételek alapján a diszpécser meg tudja állapítani, hogy valós, vagy téves riasztási jelzés érkezett-e a távfelügyeletre. Ezt követően – beállítástól függően – megtekintheti a valós idejű kameraképeket is, melyek segítségével támogatni tudja a helyszínre érkező kivonuló szolgálat munkáját.

 

Szolgáltatásaink

  • Riasztórendszer távfelügyelet
  • Tűzjelző-rendszer távfelügyelet
  • Video távfelügyelet
  • IV. Élőerős őrzés, portaszolgálat

Érdekességek

456 km
fúrat cégünk
fennállása óta
854.259
db fémcsavart
használtunk
79
elégedett
partner